Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

Nieuwsbrief maart 2017

afbeelding van guydemoor
di, 28/03/2017 - 10:46 -- guydemoor

Nieuwsbrief BIN Hekelgem maart 2017.

Beste Binner,

Hier is de nieuwsbrief die u als lid van BIN Hekelgem elke maand in je mailbox mag verwachten.
We starten met een overzicht van de BIN-berichten die ons in de loop van februari bereikten.
Verderop vindt u meer nieuws over onze BIN.
Eindigen doen we met een aantal tips.

Gebeurtenissen februari 2017 :

Er is 1 markante interventie geweest in de Blakmeers, waarbij tot 2 maal toe een deur in een bijgebouw werd beschadigd.

Nieuws BIN Hekelgem :

Zoals al aangekondigd in de vorige nieuwsbrief is de datum van onze ledenvergadering nu definitief vastgelegd. Wij nodigen jullie graag uit op vrijdag 21/04 om 20.00 in de cultuurzaal “Sanderus”.
Wat mag u verwachten? Een woordje van onze burgemeester, een uiteenzetting van de politie en verdere nuttige informatie omtrent onze BIN.

Op 11/03 heeft u een sms ontvangen. Mogen wij u vragen op de sms niet te antwoorden met een tegenbericht per sms. Alle bijkomende informatie omtrent die gebeurtenis dient gemeld te worden aan 101. Zij coördineren de actie en nemen gepaste maatregelen.

Tips :

Met het zicht op de vakantie, geven wij u graag nog enige tips.
Gaat u op reis dan kan u uw woning in het oog laten houden door de politie. Die komen dan geregeld tijdens uw afwezigheid even langs. U kan uw toezicht aanvragen op : http://www.lokalepolitie.be/5407/vragen/preventie/hoe-afwezigheidstoezic....
Bent u op vakantie geef dan uw woning een bewoonde indruk. Vraag uw buren om de brievenbus te ledigen en een oogje in het zeil te houden. Laat wat speelgoed van de kinderen slingeren in de tuin, laat een licht branden als het donker is (kan met een timer), en zorg dat alle vensters gesloten zijn.

Sociale media.
U post graag uw vakantiefoto’s of uw aanwezigheid op een plaats? Wij raden dit af. Door het posten van dergelijke info, geeft u te kennen dat u niet thuis bent. Indien u dit toch graag doet, raden wij het aan dit te doen, wanneer u terug bent uit vakantie.
Wil u graag een verdachte situatie melden: Bel dan 101 en post dit niet op sociale media.

Uw BIN team onderzoekt momenteel hoe wij sociale media op een veilige manier kunnen inschakelen. Wij zullen hier later op terug komen.

Uw BIN team