Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

Nieuwsbrief januari 2017

afbeelding van guydemoor
ma, 30/01/2017 - 12:48 -- guydemoor

Beste Binner,

Op 9 december ondertekenden wij, samen met de lokale politie zone Tarl en de burgemeester, het charter dat de uitbreiding betekende van het Buurt Informatie Netwerk ( BIN) Blakmeers naar het BIN Hekelgem.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk inwoners gratis aan het BIN Netwerk aan te sluiten en een halt toe te roepen aan diefstallen en pogingen tot diefstal.

Wat verwachten wij van een BIN lid??

Indien je een verdachte beweging, persoon of voertuig opmerkt, dien je de 101 (= gratis) hiervan zo snel mogelijk in kennis te stellen. Probeer hierbij zoveel mogelijk details door te geven, bv. hoe die persoon eruit ziet (welke kenmerken), welk voertuig het is (vooral de nummerplaat, merk en kleur). Indien nodig, zal die gespecialiseerde politie eenheid alle BIN leden via een sms‘je vragen hieraan aandacht te besteden Hierbij vragen wij met nadruk niet zelf tot actie over te gaan, maar enkel te observeren.

Belangrijk is zoveel mogelijk kenmerken door te spelen bij uw oproep aan de 101.
Weet dat de politie hierom verzoekt en vraagt, indien er nieuwe elementen waargenomen worden , die opnieuw aan de 101 te signaleren.

Indien we met ons allen, onze oren en ogen openhouden kunnen we het aantal inbraken verminderen of voorkomen, en vooral veel schade vermijden en een veiliger gevoel in onze gemeente brengen.

24 coördinatoren, verspreid over de ganse deelgemeente , werden bereid gevonden om de lokale contacten op zich te nemen. Zij verdelen flyers, binnenkort stickers, en beantwoorden vragen van de leden.

Vanaf nu trachten wij elke maand een nieuwsbrief aan de leden te sturen met informatie i.v.m. gebeurtenissen, tips , info van de politie e.d.

Mogen wij als BIN team je vragen om hier over te spreken met je geburen en vrienden. Hoe meer leden wij hebben, hoe sterker het BIN wordt. Veiligheid belangt ons allemaal aan en het is bovendien gratis voor één lid per woning. Gratis lid worden kan via “BIN Affligem / Mijnstra.at /ook lid worden/account aanmaken”
Op de website van Besafe.be vindt u ook meer informatie.

Uw Bin team.