Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

Telefonische verkoop alarmsystemen verontrust inwoners

afbeelding van Walter Swaenepoel
vr, 22/04/2016 - 10:07 -- Walter Swaenepoel

Verschillende inwoners uit BIN Blakmeers werden opgebeld door een (nep)-beveiligingsfirma (Nederlandstalige vrouw) die naar uw interesse in een alarmsysteem en uw afwezigheden vraagt. Op het ogenblik dat je vraagt om meer informatie over het bedrijf, telefoonnummer van het bedrijf enz wordt er afgelegd.

Er zijn reeds heel wat reacties via Facebook van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt!

De wijkagent van BIN Blakmeers opende een dossier en nam contact op met de bellers. Het gaat om een firma uit Limburg (met o.a. een filiaal in Gent) en dit bedrijf heeft bevestigd dat ze inderdaad potentiële klanten in Affligem opbellen tussen 17 en 21 uur teneinde hun product aan te prijzen. We zijn dus gerustgesteld.

Dit voorval illustreert de goede samenwerking tussen een BIN en de politie. Desondanks vragen we jullie allemaal om steeds waakzaam te zijn als je zulke telefoontjes krijgt en geen details bekend te maken over jouw woning en/of eventuele afwezigheden. In geval van twijfel kan je steeds de lokale politie (http://www.lokalepolitie.be/5407/contact) of een BIN-coordinator (http://mijnstra.at/coordinatoren) contacteren. In geval van een meer dringende verdachte situatie raden we aan om 101 te bellen.

Alvast bedankt voor uw bereidwillige medewerking.