Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

Let op met zwakke punten van jouw woning kenbaar te maken

afbeelding van Walter Swaenepoel
do, 18/02/2016 - 21:33 -- Walter Swaenepoel

Op het internet kwam ik deze beveiligingstip tegen. De moeite om eens snel te lezen.

Een beveiligingsbedrijf poogt momenteel om via telefoon alarminstallaties aan de man te brengen. Vaak worden een aantal vragen gesteld of een onveiligheidsgevoel gecreëerd in de hoop dat een verkoper bij u aan de deur mag komen. Het is wettelijk toegelaten dat bepaalde ondernemingen via telefoon een alarminstallatie pogen te verkopen. Weet echter dat u nooit weet wie u aan de lijn krijgt en zomaar de zwakke punten van uw woning aan een wildvreemde kenbaar maken is aldus geen goed idee.

Zonder afbreuk te doen van de waarde van een alarminstallatie moet u er zich van bewust zijn dat elektronische systemen weinig nut hebben als uw woning niet voldoet aan de basisbeveiliging. Hou bij het beveiligen van je woning of beroepslokaal steeds het OBER-principe in het achterhoofd.
Het plaatsen van een (dure) elektronische beveiliging kan enkel rendement halen wanneer een aantal andere (goedkopere) maatregelen genomen werden …. Het hoogste rendement tegen inbraak wordt namelijk gehaald door de goedkoopste maatregelen. Een goede inbraakbeveiliging impliceert een aantal organisatorische maatregelen (bv. je woning een bewoonde indruk geven), bouwfysische maatregelen (bv. stevige sloten, houten lat in de geleider schuifraam). In bepaalde gevallen kan ook een detectiesysteem, een elektronische maatregel, aangewezen zijn. Registreer waardevolle voorwerpen (serienummers)
Vergeet ook niet om verdachte toestanden onmiddellijk te melden aan de politie (noodnummer 101) !

 

Wil je graag jouw woning laten nakijken op eventuele inbraakgevoelige punten? Neem dan zeker contact op met jouw wijkagent!