Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

Fietsdiefstallen bezweren, laat je fiets tatoeëren

wo, 22/04/2015 - 13:57 -- vincent.janssen...
In 2013 werden er in Vlaams-Brabant 3850 fietsdiefstallen aangegeven. In 2012 zijn er 4403 geregistreerde fietsdiefstallen. (! 65% wordt niet aangegeven!) Help fietsdiefstal te voorkomen door het fietskader vast te maken met een stevig extra fietsslot. Het bevestigen van de fiets aan een vast object maakt dat de dief hem niet kan optillen en meenemen. Een kwalitatief slot zorgt ervoor dat de dief meer tijd en middelen nodig heeft om het open te krijgen. De beste combinatie om dieven op een afstand te houden is het beugelslot (slot met een U-vorm) en het ringslot (het standaard slot onder de zadel). Cijfersloten zijn minder betrouwbaar. De verschillende types vind je terug op www.besafe.be.
 
Fiets al laten graveren? Het loont de moeite om jouw fiets te laten graveren door de lokale politie of gemeente met het unieke rijksregisternummer. De gravure maakt de tweewieler minder aantrekkelijk voor dieven en bovendien kan de fiets gemakkelijker terugbezorgd worden. Voor het markeren van de fiets kan je in vrijwel elke gemeente terecht. Informeer bij je gemeente of politiedienst of via www.gevondenfietsen.be. Deze website kan ook geraadpleegd worden om teruggevonden fietsen te herkennen. Zo komen ze terecht bij de legitieme eigenaar.