Contacteer onsZoeken

Login
 

BIN Affligem

Buurt Informatie Netwerk deelgemeenten Essene, Hekelgem & Teralfene

BIN Essene nu officieel van start

afbeelding van Walter Swaenepoel
wo, 04/12/2013 - 22:45 -- Walter Swaenepoel

Na maanden van voorbereidingen, straten op en af lopen om te flyeren, ontwikkelen van deze website, infoavonden organiseren en nog zo veel meer, is er eindelijk terug een grote stap voorwaarts gezet. Op dinsdag 3 december hebben de drie partners in dit verhaal, namelijk de burgemeester, de politie en de BIN-coördinatoren, de laatste horde genomen om het BIN officieel van start te laten gaan. Vanaf nu zijn we dus volledig erkend als Buurt Informatie Netwerk en zijn we ook volledig in regel met de wetgeving.
Voortaan hoeven we als coördinatoren niet meer te antwoorden op de vraag 'Hoe zit dat nu met dat BIN?'

Vanaf vandaag zullen alle leden voortaan een SMS ontvangen bij activatie van het BIN door het CIC (zeg maar de centrale dispatching van de politie). We zijn uiterst tevreden dat we dit met zijn allen binnen onze gemeente kunnen opzetten en dat dit bovendien gratis kan zonder hulp van adverteerders.

Tijdens de laatste afstemming werd ook afgesproken dat inschrijvingen via deze website volstaan. Er moet dus niet langer een papieren document ingevuld en ondertekend worden. Natuurlijk blijven de vereisten van de rondzendbrief aangaande BIN's ook van toepassing: minimum 18 jaar zijn, officieel in het BIN-gebied wonen en in het bezit zijn van een bewijs van goed gedrag en zeden.

Tot slot nog een kleine tip: de coördinatoren krijgen regelmatig via sms, Facebook of telefoon meldingen van verdachte feiten vanuit het BIN-gebied. Wij contacteren dan zelf de politie via 101 en hierdoor gaat er kostbare tijd verloren. We moedigen iedereen daarom aan om zo snel mogelijk zelf contact op te nemen met het CIC via het nummer 101. Het formulier uit de downloadsectie van deze site is een handig hulpmiddel dat jou kan helpen om een goede beschrijving van de feiten te geven. Ik heb dit formulier naast de telefoon liggen en kan het onmiddellijk invullen als ik een verdachte situatie vaststel.

En vergeet niet dat we samen deze inbrakenplaag kunnen aanpakken! Ogen open en via 101 melden als je iets verdachts vaststelt!

Als je zelf ook lid van het BIN wenst te worden, volstaat het jezelf te registreren op deze website. Wens je eerst meer informatie te ontvangen? Dan kan je het contacformulier invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.